chrome firefox opera safari iexplorer

Єдина Помісна Православна Церква – один із головних пріоритетів сучасної України — Микола Томенко

07 серпня 2014 о 15:49

На цьому наголосив Радник Президента України, народний депутат Микола Томенко виступаючи в Національному університеті «Острозька академія».

Він звернув увагу на те, що останнім часом у суспільстві розхожою була думка про те, що в країні за часів попередньої влади не було державної гуманітарної політики. Це не відповідає дійсності. Насправді була серйозна державна гуманітарна політика, але ця політика була політикою Росії і проти України. Відповідно українська влада використовуючи місцеві та бюджетні кошти, зароблені українськими громадянами інвестувала їх в те, щоб пропагувати політику «Путіна-Кирила» стосовно штучності української держави, її мови, історії та культури.

«Наразі мова йде не про формальне визначення державної гуманітарної політики, а про абсолютно іншу функцію та ідеологію цієї політики»,- переконаний радник Президента України з гуманітарних питань

Серед головних пріоритетів Микола Томенко називає створення Єдиної Помісної Православної Церкви: «Сьогодні знаходимось у трагічній ситуації коли велика кількість церков Української Православної Церкви Московського Патріархату, які власне побудовані коштами українців, продовжують бути не лише залежними від Москви та Патріарха Кирила, а фактично знаходяться в системі ідеології держави – агресора по відношенню до України. Тому необхідно зробити все для того, щоб найближчим часом була створена Єдина Помісна Православна Церква, яка стане в основі формування українського світу та не буде залежною від Москви»

Перебуваючи на Рівненщині в рамках реалізації просвітницьких програм фонду “Рідна країна ” голова фонду Микола Томенко презентував свій проект «7 історичних чудес України» у Національному університеті «Острозька академія»

Джерело: tomenko.ua
Розділи: Громадська думка

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути