chrome firefox opera safari iexplorer

Україну об’єднають ідеї і цінності, а не соціальні обіцянки — Микола Томенко

04 серпня 2014 о 15:15

Про це сказав радник Президента України, народний депутат Микола Томенко під час наукової дискусії на засіданні Українсько-польського форуму партнерства «Сучасний виклик Україні: чи може бути корисним польський досвід?», що відбувся в Житомирі.

Микола Томенко переконаний, що суспільству необхідно винести уроки з останнього періоду побудови української сучасної незалежності, коли соціальні обіцянки або акцентування керівників держави на тому, що держава передовсім потрібна як форма для покращення добробуту людей та соціальних стандартів сьогодні, в період анексії Криму та фактичної агресії Росії проти України, себе значною мірою вичерпала.

«Українська держава як зручна форма для життя людей є одним із факторів, але не ключовим і не самодостатнім для творення сучасної української нації. Мусимо посилити аргументацію і переконання людей у необхідності мати власну державу і найважливіше боротись за неї і захищати її відповідними ідеями та цінностями. Українці мають усвідомити , що лише в рамках власної держави люди можуть забезпечити собі свободу переконань, свободу думки, свободу слова, віросповідання, реалізувати і відчувати себе у власній державі не лише громадянами, а й патріотами своєї держави, гордитися власним історичним, культурним, національним походженням», – вважає радник Президента з гуманітарних питань.

«Враховуючи ситуацію, яка склалась сьогодні, нам треба більшу увагу звертати на світоглядній складовій утвердження української держави, оскільки напередодні дострокових виборів у політиків знов може виникнути спокуса в основі своїх виборчих кампаній поставити чергову порцію обіцянок про більші пенсії і заробітні плати та соціальні вигоди від держави. Вважаю, що настав час найактивніше попіклуватись про ідейну, світоглядну, ціннісну основу переконання українців в тому, що їхня держава не лише потрібна, а є кращою для реалізації їхніх прав, свобод та власних інтересів », – наголосив Микола Томенко.

Джерело: tomenko.ua
Розділи: Громадська думка