chrome firefox opera safari iexplorer

Театр Франка відкриває новий театральний сезон

27 серпня 2014 о 11:00

Сьогодні Національний академічний драматичний театр ім. І.Франка відкриє свій 95-й ювілейний сезон виставою за п’єсою Т.Г.Шевченка “Назар Стодоля” і усі кошти, зібрані з продажу квитків та під час її показу перерахують на потреби української армії. 

Таке рішення одностайно ухвалив колектив театру. 

Про це УНН повідомили у прес-службі Мінкультури.

"Початок сезону з вистави “Назар Стодоля” за Шевченком символічний. Ця перша наша вистава стане не лише присвятою українським військовим, що стоять на сторожі миру в Україні та оберігають державні кордони від ворога, а й спробою допомогти їм матеріально“ — сказав генеральний директор театру Михайло Захаревич.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути