chrome firefox opera safari iexplorer

На реконструкцію Андріївського узвозу потрібно 150 мільйонів

17 березня 2011 о 11:59

На реконструкцію Андріївського узвозу в Києві буде потрібно більше 150 мільйонів гривень.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

За його словами, на сьогоднішній день проект реконструкції Андріївського спуску вже готовий і проходить затвердження і погодження у фахівців та експертів.

«Завершити цей проект у поточному році однозначно ми не зможемо, тому що він і дорогий і організаційно складний, але до Євро-2012 ми зобов'язані це зробити», — підкреслив він.

За словами Мазурчака, на реконструкцію узвозу з бюджету буде виділено близько 100 мільйонів гривень, і в поточному році частина цієї суми вже передбачена.

Крім того, планується залучити фінансування з боку бізнес-структур, які мають в своїй власності приміщення на цій вулиці.

Місто має намір у першу чергу перекласти зношені інженерні мережі на узвозі.

Також планується в поточному році завершення будівництва Театру на Подолі, до Євро-2012 — реконструкцію Володимирської гірки.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути