chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні стартує мовно-літературний конкурс імені Тараса Шевченка

09 жовтня 2014 о 10:06

Сьогодні у всіх навчальних закладах України розпочнеться V Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

 У конкурсі можуть взяти участь учні 5-11 класів, учні професійно-технічних навчальних закладів, студенти і курсанти вищих навчальних закладів України, повідомили у прес-службі КМДА.

Конкурс буде проведений в чотири етапи (з жовтня до березня), а для учнів професійно-технічних навчальних закладів, студентів і курсантів вищих навчальних закладів – в три етапи (з листопада до березня). Дати проведення кожного етапу, крім фінального, будуть визначені місцевими управліннями освіти.

Переможці конкурсу за результатами кожного його етапу, крім фінального, визначаються у кількості 30% від загальної кількості учасників відповідного етапу змагань.

Творчі роботи учасників конкурсу можуть передбачати теми, що пов’язані з культурою, мораллю, духовними цінностями українського народу, які сприяють об’єднанню, формують почуття патріотизму.

Організаційні комітети та журі конкурсу мають розробити критерії оцінювання творчих робіт, що враховуватимуть специфіку, складність, обсяг творчої роботи, володіння художнім словом та мовно-літературну підготовленість конкурсантів.

Джерело: 24tv.ua
Розділи: Новини культури

5 травня

Інші дати
Народився Сидір Воробкевич
(1836, м. Чернівці – 1903) – український письменник, композитор, музично-культурний діяч, православний священик, педагог.
«Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, Тільки камінь має. Як ту мову мож забути ? Котрою учила Нас всіх ненька говорити Ненька наша мила ?» (Сидір Воробкевич)
Розгорнути
Народився Юрій Липа
(1900, м. Полтава – 1944) - громадський діяч, письменник, історіософ, публіцист.
Розгорнути