chrome firefox opera safari iexplorer

Силовики звільнили Кримське без жодного пострілу і підняли український прапор

20 жовтня 2014 о 10:47

Українські військові звільнили від «казаків» останнє село Новоайдарського району – Кримське – тут піднятий синьо-жовтий стяг. Про це повідомляє прес-служба глави Луганської ОДА Геннадія Москаля. 

Українські військові та правоохоронці звільнили населений пункт без жодного пострілу. Раніше Кримське належало до Слов'яносербського району, однак, за рішенням парламенту, його перепідпорядкували Новоайдарському району, який контролює Україна.

До приходу силовиків у місті «хазяйнували казаки» з так званого «Всевеликого війська донського». Найманці жорстоко розправлялися з селянами, які підтримували Україну. 

«Одного депутата сільради, який висловлював проукраїнські погляди, розстріляли прямо на порозі хати, ще двох селян закатували до того, що один з них зараз має психічні розлади», — цитує прес-служба слова Москаля.

У сільраді, де «казаки» облаштували «військову комендатуру» В одному з кабінетів бойовики залишили після себе «наказ» з купою граматичних та пунктуаційних помилок, яким призначили головою сільради Михайла Александрова. Він утік разом із «казаками», наразі його вже шукають.

Коли Кримське контролювали найманці, тут не виплачували зарплати та пенсії ще з початку бойових дій, пацієнтам розташованого тут обласного протитуберкульозного диспансеру практично не було що їсти.

Москаль обіцяє вже за кілька днів розблокувати фінансування і виплатити людям гроші. 

Наразі над сільрадою майорить український прапор. На околицях населеного пункту військові облаштували свій опорний пункт. Бойовики вже намагалися обстріляти позиції українських бійців з «Градів», вочевидь, отримавши дані від селян про підняття синьо-жовтого стягу. Втім, снаряди падали на околиці села десь за півтора кілометра від бійців АТО. 

Як повідомлялося раніше, за добу українські військові знищили 14 бойовиків та змусили ворога відступити від Смілого. 

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути