chrome firefox opera safari iexplorer

У неділю в Києві пройде Марш солідарності проти тероризму і пам'яті жертв теракту під Волновахою

17 січня 2015 о 09:09

18 січня у Києві відбудеться Марш солідарності проти тероризму і пам'яті жертв теракту у Волновасі, внаслідок якого загинуло 13 осіб. Про це мер столиці Віталій Кличко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Ми з братом приєднуємося до ініціативи громадськості і в неділю прийдемо на марш солідарності проти тероризму і пам'яті жертв теракту у Волновасі. Закликаю усіх долучатися! Збираємося на Михайлівській площі в столиці», — написав міський голова Києва.

Акція розпочнеться о 14.00.

Учасники вирушать ходою за маршрутом: Михайлівська площа – Європейська площа – вул. Грушевського – вул. Липська – вул. Інститутська – Майдан Незалежності, де відбудеться молебень і запалять свічки пам'яті за жертвами тероризму.

Як повідомляв УНІАН, 13 січня під час обстрілу бойовиками автобуса під Волновахою Донецької області загинули 12 і дістали поранень 17 мирних громадян. Також був поранений 1 військовослужбовець. Пізніше стало відомо про 13 загиблих.

15 січня в Україні було оголошено День жалоби за загиблими.

У соціальних мережах українські користувачі розпочали акцію «Я є Волноваха».

Також 18 січня у центрі Москви російська опозиція організує акцію “Ми всі Волноваха”.

Джерело: kiev.unian.ua
Розділи: Суспільство

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути