chrome firefox opera safari iexplorer

У Криму окупанти заборонили спортсменам використовувати українську символіку

19 січня 2015 о 17:47

Кримським спортсменам окупанти заборонили використовувати українську символіку. Про це йдеться у відповідному наказі «Міністерства спорту Республіки Крим», повідомляє Центр журналістських розслідувань, пише «Українська правда».

«Міністерство спорту Республіки Крим інформує про закінчення перехідного періоду в Республіці. Міністерство просить забезпечити неухильне дотримання поваги усіма працівниками та вихованцями державних установ організацій та підприємств у сфері фізичної культури і спорту до державних символів Російської Федерації та Республіки Крим.

a2ccb3b-1

Також провести роботу з недопущення в повсякденній роботі та навчально-тренувальної спортивної практиці використання символіки України», – повідомляється в наказі.

Як зазначає видання «Новини Криму за 15 хвилин», наказ з’явився на наступний день після того, як на дорогах Сімферополя помітили групу професійних велосипедистів з українською символікою. Спортсмени відмовилися назвати спортивну секцію, яку вони представляють.

Джерело: zik.ua
Розділи: Спорт в Україні

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути