chrome firefox opera safari iexplorer

В Криму розпочалися зйомки російського фільму про князя Володимира

20 січня 2015 о 20:02

У Севастополі розпочалися зйомки повнометражного фільму «Хреститель», повідомляють РИА Новости.

Зйомки стартували 18 січня в Херсонесі біля Володимирського собору, на місці, де прийняв хрещення князь Володимир та його дружина. Разом з севастопольцями група кінематографістів з Москви і Санкт-Петербурга взяла участь закладці буденного храму на честь Сергія Радонезького.

Режисером картини став Володимир Бортко («Собаче серце», «Тарас Бульба»). В рамках проекту «Хреститель» також пройдуть святкові заходи, присвячені Хрещенню Русі, і зйомки документального фільму «Хреститель. Херсонес. Севастополь».

Князь Володимир Святославович володів престолом Київської Русі з 978 року і до своєї смерті в 1015 році. У 988 році Володимир проголосив християнство державною релігією Давньоруської держави — відразу слідом за взяттям візантійського міста Херсонеса, що переговори про повернення якого і передбачали хрещення самого князя.

Раніше, державне агентство України з питань кіно відкликало прокатне посвідчення російського фільму «Тарас Бульба» режисера Володимира Бортка. Експерти вважають, що ця стрічка «спотворює історичні події, фальсифікує і дискредитує українську національну ідею і, в цілому, є кричуще антиукраїнською, ставить під сумнів саме існування українського народу».

Джерело: gazeta.ua
Розділи: Новини культури

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути