chrome firefox opera safari iexplorer

Директорів низки столичних шкіл спіймали на фінансових зловживаннях

10 лютого 2015 о 16:48

Правоохоронні органи відкрили низку кримінальних проваджень за фактами фінансових зловживань у столичних школах, деякі директори шкіл відсторонені від виконання обов’язків, а деякі – звільнені. Про це заявила заступник голови КМДА Ганна Старостенко, повідомляє сайт мерії.

«Ми отримуємо велику кількість скарг від батьків щодо ефективності використання благодійних внесків, які вони сплачують. Уже виявлені численні порушення та факти зловживань, відкрито кримінальні провадження, директори окремих шкіл відсторонені від виконання обов’язків, а деякі – звільнені з посад», – повідомила Старостенко.

Водночас вона зауважила, що не всі керівники шкіл визнають свою провину.

«Деякі з них намагаються всіма силами втриматися на посаді, підбурюють батьків, організовують мітинги та пікети», — розповіла чиновник.

Вона наголосила, що знизити рівень корупції у школах можна, якщо за витрачанням коштів за призначенням слідкуватимуть саме батьки.

«Лише 25% освітніх закладів Києва мають офіційно зареєстровані благодійні фонди, які можна проконтролювати. Тому ми закликаємо батьків відповідально ставитися до своїх коштів та не лише слідкувати за ними, а й вимагати звітності за використані благодійні внески. Адже лише в минулому році їх було зібрано на суму в розмірі 45 мільйонів гривень», – сказала Старостенко.

Вона також закликала батьків, у разі виявлення корупційних фактів, звертатися до Департаменту освіти і науки КМДА або до районних управлінь освіти.

Джерело: kiev.pravda.com.ua
Розділи: Новини освіти

8 травня

Інші дати
Микола Козловський
1921 –  український майстер фотографічних справ. Лауреат Шевченківської премії за фотоальбом «Києве мій».  
Розгорнути
Народився Данило Лідер
(1917, с. Вікторівка, Росія - 2002) - художник театру, педагог. Народний художник України. Серед найвідоміших робіт: оформлення вистав "Ярослав Мудрий" І. Кочерги, "Король Лір" В. Шекспіра, "Дядя Ваня" А. Чехова, "Візит старої дами" Ф. Дюрренматта, "Тев'є-Тевель" за Шолом Алейхемом.
Розгорнути
Народилася Надія Кибальчич
(1878, с. Ясногород Житомирської обл. - 1914) - українська письменниця, перекладачка. Автор книжок "Поезії", "Дитячі оповідання", "Малий Ніно", "Спогади кота Сивка" та ін.
Розгорнути
Народився Василь Вовк-Карачевський
(1834, с. Дуболучівка Чернігівської обл. - 1893) - український громадсько-культурний діяч, публіцист, перекладач, Автор публіцистичних сатей, історичних досліджень ("Канів і його коротка історія"), перекладів праць М. Костомарова, М. Дашкевича, В. Антоновича.
Розгорнути