chrome firefox opera safari iexplorer

Нащадок мецената Терещенка став громадянином України

23 березня 2015 о 12:31

Онук відомого українського підприємця та мецената Михайла Терещенка Мішель, також підприємець і меценат, отримав паспорт громадянина України. Документ Мішелю Терещенку вручив президент України Петро Порошенко.

«Ви внесли величезний внесок у розвиток і формування української нації, тому що ті музеї, культурні цінності, які були сформували вашим дідом, є надзвичайно важливими для нас. Ваш дід дуже схвалив би це рішення», – сказав Порошенко, якого цитує його прес-служба.

Мішель Терещенко заявив, що попри те, що народився у Франції, він вважає Україну своєю Батьківщиною.

«Сьогодні Україна як ніколи потребує допомоги від усіх її дітей. Саме тому я відчуваю потребу залишити комфорт французького громадянства, щоб брати участь у побудові нової європейської демократичної держави. З думкою про загиблих та поранених, про всіх наших героїв України я з гордістю приймаю паспорт громадянина України», – сказав Мішель Терещенко.

Розділи: Суспільство

30 квітня

Інші дати
Народився Василь Шевчук
(1932, с. Бараші Житомирської обл. - 1999) - український письменник, автор поетичних збірок, повістей, історичних романів,  дилогії про Тараса Шевченка  "Син волі", переспіву "Слова про Ігорів похід".
Розгорнути
Народився Олександр Федоровський
(1885, м.Лебедин, Сумська область - 1939) - український геолог, палеонтолог. Автор розвідок та статей з геології та археології Харківщини.
Розгорнути
Народилася Олександра Єфименко
(1848, Росія – 1917) - український історик, етнограф. Перша жінка – доктор історії в Російській імперії. Автор праці «Історія українського народу».
Два кольори мої два кольори Оба на полотні, в душі моїй оба. Два кольори мої два кольори: Червоне то любов, а чорне то журба. (Дмитро Павличко).
Розгорнути