chrome firefox opera safari iexplorer

Короткометражки українського режисера відібрано до польського та італійського кінофестивалів

16 квітня 2015 о 13:19

До Міжнародного конкурсу короткометражних фільмів 55-го Краківського кінофестивалю відібрано короткометражний фільм Дмитра Сухолиткого-Собчука «Інтерсекція».

Програмні директори фестивалю називають «Інтерсекцію» традиційним споглядальним документальним фільмом. Дмитро Сухолиткий-Собчук фіксує камерою один день життя циганської спільноти малого румунського міста, що знаходиться на перехресті провінційної дороги та міжнародного шосе. Двадцятихвилинна «Інтерсекція» вироблена у ко-продукції України та Румунії.

Краківський кінофест триватиме з 31 травня по 7 червня.

А з 28 травня по 10 червня у Падові (Італія) проходитиме кінофорум River Film Festival. На ньому буде презентовано відеопоетичну роботу режисера «Гіпноз». Її було створено на вірш Грицька Чубая, в рамках одного з нових проектів Фестивалю «CYCLOP» — першої «Відеопоетичної Лабораторії». Дмитро Сухолиткий-Собчук керував зйомками, у яких брали активну участь Юлія Вротна, Женя Белінець та Назар Белинець.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Новини культури

9 травня

Інші дати
Роман Андріяшик
1933 – український письменник, журналіст, лауреат Шевченківської премії за роман про Ю. Федьковича «Сторонець».
Розгорнути
День Перемоги
Пам’ять серця… Пам’ять сивини… Пам’ять тих, що не прийшли з війни. Пам’ять – наче квіти на броні… Сонце усміхається мені. (Микола Сингаївський)
Розгорнути
Народився Володимир Гнатюк
(1871, с.Велеснів, Тернопільська область - 1926) – український фольклорист, етнограф, мовознавець, літературознавець. Започаткував систематизоване видання фольклорних та етнографічних матеріалів («Галицько-руські анекдоти», «Галицько-руські народні легенди», «Коломийки», «Колядки та щедрівки».
Розгорнути