chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві презентували диво-книгу, наклад якої – 1 примірник

17 квітня 2015 о 20:41

Антон Фрідлянд представив арт-бук «Конспірологія», до якого увійшли 40 оповідань

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Cultprostir.

Письменник, журналіст, сценарист Антон Фрідлянд презентував книгу, яка вийшла лише в єдиному екземплярі. До книги увійшли 40 нових оповідань, кожне з них можна прочитати у відкритому джерелі, у чому полягає частина концепції арт-бука.

Єдиний екземпляр «Конспірології» створений вручну. Обкладинкою для книги послужив оригінал картини відомого українського художника Олександра Ройтбурда, а футляр для арт-бука створили Рута та Інокентій Коршунови. Всі тексти в книзі виконані каліграфами Марією Олійник та Дариною Степичевою. Вага арт-бука − близько 6 кг.

«У мене немає жодних сентиментальних почуттів стосовно паперової книги. Електронна книга доступна більшій кількості читачів, вона більш компактна і довговічна. На мій погляд, паперова книга незабаром стане долею колекціонерів, тоді як електронна книга перетвориться на стандартний формат. Мені хотілося створити незвичайний арт-проект, доступний великому числу читачів. Мені здається, ніякого протиріччя в цьому немає», − пояснив Антон Фрідлянд.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути