chrome firefox opera safari iexplorer

Художниця вишила мозолі на руці, щоб показати цінність жіночої праці

27 квітня 2015 о 17:18

Таке просте, на перший погляд, жіноче заняття, як шиття незаслужено вважається легким і практично непомітним. Так само як і решта «традиційних» жіночих турбот.

Лондонський художник і фотограф Еліза Беннетт (Eliza Bennett) представила серію знімків під назвою «Woman's work is never done» (що у вільному перекладі означає «Жіноча робота не закінчиться ніколи»). На фотографіях зображена її долоня, вишита нитками. Здалеку вона виглядає як натерті мозолі.

Вся справа в тому, що переважна більшість вважає таку традиційно «жіночу» роботу, як прибирання, прання, шиття, приготування їжі, дуже легким і простим заняттям.

Використання вишивки, як суто жіночого заняття, дуже символічно. Ця робота вимагає від рукодільниць багатьох годин копіткої праці. Поколоті, огрубілі руки — це неминучі наслідки від такого заняття.

Джерело: gazeta.ua
Розділи: Новини культури

8 вересня

Інші дати
8 вересня відзначають:
  • День танкіста.
  • День працівників газової, нафтової та нафтопереробної промисловості України.
  • День пам’яті жертв фашизму.
  • Міжнародний день солідарності журналістів.
  • Міжнародний день грамотності.
Розгорнути
Олександр Івахненко
1931 – український художник, заслужений діяч мистецтв України. Автор перших поштових марок незалежної України.
Розгорнути
Народилася Наталія Ужвій
(1898 – 1986), українська акторка театру та кіно. Народна артистка СРСР, лауреат Державної премії ім.Т.Шевченка. В її репертуарі близько 213 ролей у театрі та 20 у кінофільмах («Назар Стодоля», «Кармелюк», «Тарас Шевченко», «Украдене щастя», «Українська рапсодія»).
Розгорнути