chrome firefox opera safari iexplorer

У Києво-Печерській Лаврі сталося подвійне пограбування

05 травня 2015 о 11:55

У суботу, 2 травня, в Києво-Печерській Лаврі сталося подвійне пограбування — були вкрадені чудотворна ікона XIX століття «Покров Божої Матері» та ящик з пожертвуваннями.

Про це повідомили священнослужителі Лаври.
Зловмисники зважилися на грабіж серед білого дня.
«Камери спостереження зафіксували, як чоловік украв ікону. Він непомітно її вийняв з кіота (рами. — прим. ред.) і виніс. У цей момент у церкві було мало людей, тому вчасно не спохватилися. Наразі міліція встановлює особу злодія, але поки результатів немає. На диво, цього ж дня (2 травня) у церкві сталося ще одне пограбування — уже інший чоловік виніс ящик з пожертвуваннями, який стояв неподалік від входу. Скільки грошей було вкрадено — невідомо, але обох грабіжників добре видно на відеозапису», — розповіли у Києво-Печерській Лаврі.
Священнослужителі вважають, що крадіжка чудотворної ікони, до якої прихожани шикувалися в чергу і зверталися з найрізноманітнішими проханнями, в тому числі за зціленням близьких, була здійснена з метою подальшого перепродажу. Її вартість на чорному ринку оцінюється у кілька тисяч доларів.

 

Джерело: Golos.ua
Розділи: Суспільство

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути