chrome firefox opera safari iexplorer

Наступного тижня запустять прогулянки Дніпром на теплоходах

01 квітня 2011 о 18:10

Уже з наступного тижня усі охочі зможуть покататися по Дніпру на екскурсійних теплоходах. Годинна екскурсія коштуватиме 40-50 гривень.

Про це пише «Комсомольська правда».

Водночас у КП «Плесо» зазначили, що в найближчі дні запустять і річковий трамвай, який буде курсувати між станціями «Оболонь», «Поштова площа» і «Березняки». Щоправда, скільки коштуватиме квиток, поки сказати не можуть.

Тим часом з обіцяним річковим маршрутом з Києва до Канева не все просто. В адміністрації Київського річкового вокзалу говорять, що цього року такий маршрут навряд чи буде відкритий — людей возити ні на чому.

«На жаль, у нас немає кораблів і теплоходів, які б могли курсувати по цьому маршруті. Ми навіть не можемо сказати, чи буде місто їх купувати. Так що на даному етапі мова про те, щоб з'єднати Київ і Канів по Дніпру, іти не може», — сказали в адміністрації річкового вокзалу.

Однак, у Міністерстві транспорту запевняють, що вже активно будують пасажирський причал у Каневі, а спеціально до Євро-2012 орендують у Ялтинському морському порту судна. Так, вже визначено, що першими на маршрут вийдуть судна «Кримська стріла» та «Схід».

Водночас, у відомстві поки не можуть сказати чітко, коли саме відкриється маршрут Київ – Тарасова гора.

5 травня

Інші дати
Народився Сидір Воробкевич
(1836, м. Чернівці – 1903) – український письменник, композитор, музично-культурний діяч, православний священик, педагог.
«Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, Тільки камінь має. Як ту мову мож забути ? Котрою учила Нас всіх ненька говорити Ненька наша мила ?» (Сидір Воробкевич)
Розгорнути
Народився Юрій Липа
(1900, м. Полтава – 1944) - громадський діяч, письменник, історіософ, публіцист.
Розгорнути