chrome firefox opera safari iexplorer

Українки виграли золото Чемпіонату Європи з біатлону

24 лютого 2011 о 16:59

Збірна України з біатлону завоювала золоті медалі Чемпіонату Європи-2011 в жіночій естафеті 4×6 кілометрів, яка пройшла в італійському Ріднау.

Вже після першого етапу українська команда разом зі збірною Чехії відірвалася від переслідувачів, а після третьої стрільби Віта Семеренко йшла вже одноосібним лідером.

У подальшому перевага українок лише збільшувалася і на останньому етапі Валі Семеренко залишалося пройти дистанцію у своєму ритмі, закрити мішені і фінішувати з прапором у руках, повідомляє офіційний сайт Федерації біатлону України.

Естафета. Жінки

1. Україна (0 +5) 1:19:52.0

2. Італія (0 +7) +52.2

3. Німеччина (0 +9) +1:01.7

Варто зауважити, що Віта Семеренко завдяки сьогоднішньому успіху наздогнала Оксану Яковлеву за кількістю завойованих медалей на Чемпіонатах Європи, в обох по 10 нагород. У Валі Семеренко на одну медаль менше, але зате 5 золотих.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути