chrome firefox opera safari iexplorer

На травневі свята — «Стежками Героїв»

26 квітня 2011 о 09:45

«Стежки героїв» вперше будуть мати статус офіційних змагань не лише Федерації спортивного туризму, але й Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України. Організатори розраховують, що участь у них візьмуть до 400 учасників у складі 50 команд із більшості регіонів країни.

Учасниками змагань будуть команди молодіжних громадських організацій, шкільних і позашкільних закладів освіти, які за кілька днів подолають до 160 км гірськими стежками Гуцульщини у межах Івано-Франківської та Чернівецької областей.

Окрім мандрівного етапу змагань, команди демонструватимуть свої знання з туристської техніки: основ альпінізму, першої медичної допомоги, орієнтування на місцевості, розпалювання багаття тощо.

Завдяки залученню професійної суддівської колегії, затвердженої Федерацією спортивного туризму, кращі команди цьогорічних змагань змагатимуться також за здобуття вищих спортивних розрядів з пішого туризму, до звання кандидата у майстри спорту включно.

Метою змагань є масове залучення молоді до спортивного туризму і краєзнавчої роботи, відродження і розвиток славних традицій українського мандрівництва, – кажуть пластуни.

 

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути