chrome firefox opera safari iexplorer

Найбагатший українець купив найдорожчий пентхаус у Великобританії

19 квітня 2011 о 11:22

Невідомим покупцем, який придбав найдорожчу квартиру в Гайд-парку у Лондоні за 136 млн євро виявився народний депутат Рінат Ахметов.

Рінат Ахметов, найбагатша людина України, загальні статки якого оцінюють в 16 млрд доларів, купив найдорожчу квартиру у Великобританії.

Як відомо, у ЗМІ пройшла інформація, що невідомий покупець скористався послугами українських адвокатів та купив дві новенькі квартири у нещодавно відкритому комплексі One Hyde Park в районі Найтсбридж.

Квартири перебудовані в одну і сформували пентхаус загальною площею 2 300 кв м з винним погребом. Вартість квартири складає 136 млн євро.

Особистий прес-секретар Ріната Ахметова Олена Довженко підтвердила, що холдинг System Capital Managemen (SCM), який належить Ахметову є одним з інвесторів будівництва комплексу One Hyde Park.

Пентхаус в Гайд-парку придбаний у сирому вигляді (після будівельників). Новий власник витратить близько 60 млн доларів на ремонтні роботи та облаштування.

Як повідомлялося раніше, п'ятірку лідерів серед українських мільярдерів за рейтингом журналу Forbes 2011 року складають Рінат Ахметов, Віктор Пінчук, Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов та Костянтин Жеваго.

Показово, що за п'ять років Ахметов у цьому рейтингу піднявся з третьої сотні на 39 місце.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути