chrome firefox opera safari iexplorer

В наступному році військових поменшає на 8 тисяч осіб

16 серпня 2011 о 09:39

Президент України Віктор Янукович ініціює скорочення протягом 2012 року Збройних Сил України на вісім тисяч осіб, у тому числі — на п’ять тисяч військовослужбовців. Про це повідомляє офіційний сайт глави держави.

Президент вніс як невідкладний для позачергового розгляду у Верховній Раді проект закону «Про чисельність Збройних Сил України на 2012 рік».

До кінця наступного року Віктор Янукович пропонує привести чисельність української армії до 184 тисяч осіб, у тому числі — до 139 тисяч військовослужбовців.

Згідно з проектом закону, скорочення ЗСУ протягом 2012 року планується здійснити через: оптимізацію структури органів військового управління, усунення дублювання функцій та зменшення ланок керування; створення військових частин постійної готовності та мобілізаційного резерву, оптимізацію структури та чисельності бойових частин — насамперед тих, де на озброєнні є несправні зброя і техніка, відновлення яких неможливе або економічно недоцільне.

Йдеться також про розформування неперспективних арсеналів, баз та складів.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути