chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові встановили алегоричний пам'ятник Табачнику

01 вересня 2011 о 18:28

Пам'ятник міністрові освіти Дмитру Табачнику встановили у Львові. Зробили його на знак протесту через реформи урядовця.

Перші кілька годин метровий монумент стоятиме у самому центрі міста на площі Ринок. Згодом скульптуру демонструватимуть у вишах. Молодь збиратиме підписи під зверненням до місьrради, щоби пам'ятнику виділили постійне місце у Львові.

Протестувальник: "Відносно пам'ятника — то тут треба цілу галерею таких поставити козликів, і то все кодло з України – век, чим швидше тим краще".

Протестувальник: "Політика Табачника є антиукраїнська, якщо би він керувався своїми поглядами дійсно, а то він є під керівництвом Януковича. Який більше схильний до політики Росії".

Ольга Сало, автор пам'ятника: "Цей образ трохи відповідає Дмитру Табачнику в плані негативу, який загально прийнятий в народі. Ну і, чесно кажучи, візуально також чесно пов'язати, ну насправді — цей міністр зробив стільки шкоди. Він на це заслужив".

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути