chrome firefox opera safari iexplorer

Українські інтернет-користувачі зареєстрували більше мільйона блогів

21 листопада 2011 о 10:20

Українські інтернет-користувачі зареєстрували понад 1,1 мільйона блогів, із яких 100 тисяч є активними.

Про це заявив менеджер Пошуку у блогах Яндекса Антон Волнухін. За його даними, близько 100 тисяч блогів містять більше п'яти записів і оновлювалися хоч б раз за останні три місяці. Порівняно із 2010 роком, кількість українських блогів зросла на 57%, а кількість активних зменшилася — рік тому їх було 120 тисяч.

Серед блогерів, які вказують своє місто у профілі, більшість стверджують, що живуть у Києві, Одесі, Харкові, Донецьку чи Дніпропетровську.

80000 блогерів пишуть пости переважно українською мовою. Найчастіші міста у профілях таких користувачів: Київ, Львів чи Тернопіль. Причому за кількістю активних україномовних блогерів Львів випереджає Київ.

Статистика Яндекс також свідчить про те, що українськими інтернет-користувачами зараз зареєстровано близько 160 тисяч мікроблогів на Twitter. Найбільше українських користувачів Twitter із Києва, за ним йдуть Харків, Одеса, Львів і Донецьк.

Частка українських користувачів Twitter, які хоч іноді пишуть українською мовою, за рік зросла із 29% до 45% — тепер їх 72 тисячі. Найбільше україномовних користувачів Twitter, як і користувачів блогів, у Києві, Львові та Тернополі.

З'ясувалося також, що середня довжина твіта з України російською мовою — 69 символів, а українською — 70.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року компанія Яндекс повідомляла, що в Україні кількість активних блогів зростає, тоді як у Рунеті — падає.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути