chrome firefox opera safari iexplorer

Київське море — найнебезпечніший об’єкт на Землі

01 грудня 2011 о 09:38

Міжнародні організації вважають Київське водосховище найнебезпечнішим об'єктом на земній кулі. Про це заявив на вечорі пам'яті жертв Куренівської трагедії в Києві Василь Кредо, керівник незалежної міжнародної групи вчених з прогнозування наслідків катастроф.

За його словами Київське водосховище прирікає Київ на долю Помпеї, а Україну чекає доля Атлантиди.В. Кредо, мотивуючи свій прогноз, повідомив, що в раді Європи питання про повну ліквідацію Київського моря як об'єкта піднімалися неодноразово. Для міжнародного співтовариства один мільярд доларів для такої мети не проблема.

На Заході, за словами Кредо, вважають, що Україні неможливо серйозно допомогти, тому що окрім Київського водосховища у нас є ще шість гребель і сімнадцять наземних атомних реакторів в аварійному стані.

Дніпровський каскад з наукової точки зору – похилий крутоперепадний об'єкт. Якщо внаслідок якої-небудь події постраждає Київська ГЕС, або станеться навіть невеликий землетрус, то земляна гребля тридцятикілометрової зони завалиться. Її аварійність становить сьогодні 93%. Тоді на Оболонь і Троєщину (лівобережні райони Києва), на Україну і Європу з вод Київського моря обрушиться радіоактивне цунамі. Територія, на якій осяде радіоактивний мул, реабілітації не підлягає в найближчі тисячу років.

Джерело: ТСН
Розділи: Довкілля Здорова

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути