chrome firefox opera safari iexplorer

СБУ провело «роз'яснювальні бесіди» з Інтернет-хакерами

29 лютого 2012 о 15:13

Співробітники СБУ провели роз'яснювальні бесіди з Інтернет-користувачами, які атакували державні сайти в період з 31 січня по 2 лютого.

Про це повідомив керівник підрозділу СБУ Валентин Петров.

В період атак було встановлено близько 5 тисяч активних користувачів, заявив Петров. Він зазначив, що за дії користувачів, які порушують роботу держорганів, передбачається кримінальна відповідальність, як і за будь-який інший злочин в реальному світі.

У той же час, Петров вирішив не коментувати питання про те, чи були заведені проти когось з користувачів кримінальні справи.

Найчастіше сайти атакували неповнолітні з домашніх комп'ютерів, коли дізналися, "що закрився їх улюблений EX.ua.

«І батьки були вкрай здивовані, почувши про те, чим займаються їхні діти», — зазначив співробітник СБУ.

Петров також повідомив, що за 2011-початок 2012 року на сайти держорганів було скоєно 105 спланованих атак угрупованнями з Ірану, Алжиру та Туреччини. Він підкреслив, що сайти не захищені в достатній мірі.

Нагадаємо, що після закриття популярного файлообмінника EX.ua МВС в кінці січня, низка державних сайтів працювали з перебоями через масовані DDOS-атак. Раніше повідомлялося, що МВС не вважає за необхідне порушувати кримінальну справу за фактом хакерських атак на свій офіційний сайт після зупинки міліцією роботи файлообмінника EX.UA.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути