chrome firefox opera safari iexplorer

У Криму відзначать Масляну рекордною стопкою млинців

22 лютого 2012 о 16:12

На честь 1800-річчя Судака буде встановлено рекорд з випічки найвищої стопки млинців.

У суботу, 25 лютого, в Судаку відбудеться святкування Широкої Масляної. Про це повідомляє Курортно-інформаційний центр АР Крим.

Гостей свята запропонують пережити масляний тиждень за один день, пригоститися гарячими млинцями, взяти участь в народних олійних забавах і веселих конкурсах. Веселу атмосферу забезпечить виступ творчих колективів Судакського регіону, фольклорного колективу «Русь» і хореографічного ансамблю «Радість» (м.Севастополь).

На святі буде встановлено рекорд України в категорії «вперше, кулінарні вироби, розміри» — виготовлення найбільшої стопки млинців.

Планована висота стопки млинців — 1800 мм (1,8 м). Рекорд буде присвячений святкуванню 1800-річчя Судака.

До речі

В Австралії був побитий світовий рекорд висоти башти, складеної із млинців, повідомляє ABC News у вівторок, 21 лютого.

Досягнення було встановлене кухарем Енді Робелем у Мельбурні. Кулінар зумів скласти млинці у стопку висотою 76 сантиметрів.

Попередній рекорд висоти стопки із млинців дорівнював 74 сантиметрам.

За словами Робеля, він та його помічники тренувалися близько п'ятдесяти годин для того, щоб встановити рекорд висоти вежі з млинців.

У 2011 році австралійський кухар також намагався скласти найвищу стопку із млинців у світі, але тоді зазнав невдачі, оскільки вежа розвалилася на позначці 61 сантиметр.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути