chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні чекають рекордних -34 градуси

09 лютого 2012 о 10:04

В Україні холоднішає. Жителі різних регіонів вже зранку 8 лютого відчули, що значно похолоднішало.

Синоптики запевнили, що сильні морози триватимуть щонайменше до 13 лютого, повідомляє ТСН. Вночі вони міцнішатимуть — до мінус 32 градусів. На Прикарпатті — до мінус 34. Вдень місцями буде 19 градусів нижче нуля.

На дорогах ожеледиця. За офіційними даними після всіх перевірок, вбивчий мороз, станом на сьогодні, забрав життя 112 людей. Влада обіцяє докласти всіх зусиль, щоб холоднеча не призвела до техногенних катастроф.

«Всі органи місцевої влади, а також міністерства разом відпрацьовують, щоб перейти ці чотири дні низьких температур, і щоб не виникало техногенних катастроф, внаслідок низьких аномальних морозів», — повідомив міністр МНС Віктор Балога.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути