chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні пройшов семигодинний марафон з декламування віршів Шевченка

23 травня 2012 о 09:03

У Запоріжжі пройшов семигодинний марафон з декламування віршів Тараса Шевченка.

Як передає кореспондент УНІАН, акція проходила з 10.00 до 18.00 біля пам'ятника Кобзарю за ініціативи Запорізького обласного об'єднання «Просвіта», яке, за словами його представників, ухвалило рішення «таким нестандартним способом відзначити 151-ту річницю перепоховання Тараса Шевченка».

«Ми хотіли не просто декламувати вірші Шевченка: ми вирішили «відмолити» гріхи українців у Кобзаря. Адже ходять же багатогрішні люди у церкву, читають годинами молитви. Ми вважаємо, що сьогодні ми маємо все говорити про Тараса, читати його вірші, щоб своїми думками наблизити день, коли Україна стане такою, про яку мріяв Шевченко», — пояснив голова облорганізації «Просвіта» Олег Ткаченко.

Незважаючи на спеку, в поетичному марафоні взяли участь понад 100 осіб.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути