chrome firefox opera safari iexplorer

Незабаром батьки зможуть записати дитину до дитсадка через Інтернет

06 червня 2012 о 12:33

Впродовж двох днів, 5 та 6 червня,  спеціалісти відділу освіти з Варшави проводитимуть навчальні семінари для українських колег щодо створення та адміністрування електронної системи запису до дошкільних навчальних закладів міста Києва.

Як інформує прес-служба Київської імської держадміністрації з посиланням на начальника Головного управління освіти та науки Віру Горюнову, введення такої системи та створення спеціального веб-порталу створить можливість прозоро та швидко здійснювати видачу направлення для зарахування дитини в дошкільний навчальний заклад та запису до дитсадків.

Так, на інформаційному порталі дошкілля буде розміщено фотографії дитсадків, контактну інформацію, дані про загальну кількість місць у групах, відомості щодо можливостей інклюзивного навчання, додаткових освітніх послуг: гуртків, групи з вивчення іноземних мов, логіки та інше.

Зауважимо, що подібні системи електронного запису до ДНЗ вже успішно працюють у Москві та Варшаві. Вони значно полегшують процес планування, контролю та оцінки системи дошкільного виховання. У Головному управлінні освіти і науки КМДА очікують, що нова система має спростити роботу районних управлінь освіти, а також вивільнить бюджетні кошти через економію матеріальних та фінансових ресурсів, необхідних для підготовки звітності за старою, паперовою, формою.

Впродовж літа компанія Майкрософт та її партнери розроблятимуть безпосередньо технічний продукт, а спеціалісти Головного управління освіти і науки Києва наповнюватимуть базу даних інформацією щодо кожного дошкільного навчального закладу столиці.

Планується, що у тестовому режимі система запрацює вже у вересні 2012 року.

Нагадаємо, що проект зі створення електронної системи запису до дошкільних навчальних закладів Києва було презентовано у рамках першого київського форуму «Інноваційний простір дошкільної освіти столиці». Його буде реалізовано у партнерстві Головного управління освіти і науки за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та компанії Майкрософт.

Джерело: УНІАН
Розділи: Новини освіти

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути