chrome firefox opera safari iexplorer

Справжня літня спека прийде в Україну у другій декаді червня

03 червня 2012 о 19:31

Директор Українського гідрометеорологічного центру МНС України Микола Кульбіда в коментарі УНН повідомив, що справжня літня спека прийде в Україну у другій декаді червня, а в першій декаді очікується мінливий характер погоди по всій території України.

«У першій декаді червня погода в Україні буде мінливою. Будуть змінюватись атмосферні фронти, які будуть проходити один за одним. І, таким чином, високого температурного режиму в першій декаді ми не очікуємо. Буде переважно температура від 18 до 25 градусів тепла в денні години та нічна температура від 7 до 14 градусів тепла», – сказав співрозмовник агентства.

Крім того, за його словами, у першій декаді опадів буде небагато, але вони таки будуть час від часу.

«Стосовно подальшого розвитку, то тут складно говорити, але однозначно, що після такого помірного температурного режиму першої декади червня, я вважаю, що слід очікувати вже більш високих температур саме в другій декаді червня», – додав він.

На уточнююче запитання УНН, якою буде погода наступного тижня, співрозмовник агентства відповів: «Буде коливання температури від 23 до 28 тепла до 18-25 градусів. Тобто змінний температурний режим, але він є нормальним для цього періоду».

Як повідомляв УНН, український Гідрометцентр складатиме п’ятиденний прогноз погоди під час проведення ЄВРО-2012 на території України.

«Згідно з договором між Гідрометцентром та УЄФА, ми складатимемо прогноз погоди на п'ять днів наперед і доводитимемо його до адресатів, серед яких УЄФА у Швейцарії та всі оргкомітети на місцях», – сказав М.Кульбіда.

Розділи: Довкілля

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути