chrome firefox opera safari iexplorer

Мінкульт хоче забрати гроші, які дали Возницькому на Пінзеля?

18 липня 2012 о 16:34

Міністерство культури України хоче забрати 300 тис. грн, які раніше були виділені Львівській національній галереї мистецтв на відновлення скульптур Пінзеля. Про це 18 липня на прес-конференції повідомив Герой України Юрій Шухевич.

«Агентство з питань Євро вручило Возницькому чек на 500 тис. грн на реставрацію скульптур Пінзеля і ряд робіт в Підгорецькому замку. Міністерство культури вимагає передати 300 тис. грн йому нібито на реставрацію скульптур», – сказав Шухевич. Крім того, за його інформацією, міністерство має намір вивозити скульптури Пінзеля на виставку в Лувр саме через Київ.

«Це недоречно! У нас є фахові реставратори, а міністерство може прислати нам свого консультанта… Так, на жаль, в Україні ведеться: по дорозі до Києва… чи до Парижа в нас люблять деякі твори губитися», – наголосив Герой України.

Професор Львівської національної академії мистецтв, депутат Львівської обласної ради Ярослав Кравченко зауважив, що коли Борис Возницький рятував скульптури Пінзеля, в міністерстві мовчали, а тепер, коли треба везти виставку до Лувру, раптом вирішило взятися за організацію процесу.

Заступник директора галереї мистецтв Володимир Пшик зауважив: «Нам таки вдалося відстояти те, щоб наш музей був базовим: тут проходитиме реставрація і відправка скульптур в Париж».

Як інформував ZAXID.NET, директор Національного музею ім. Андрея Шептицького у Львові Ігор Кожан вважає, що в пам'ять про героя України, директора Львівської національної галереї мистецтв Бориса Возницького скульптури Йогана Пінзеля мають показати восени в Парижі у Луврі. РанішеБорис Возницький заявляв, що після твори Пінзеля мають потрапити до Лувру на виставку.

Нагадаємо, ще весною 2009 року делегація із Лувру, яка відвідала Львівщину, Тернопільщину, Івано-Франківщину, оглянула роботи Іоана Георга Пінзеля і обрала с кульптури для виставки, яку експонуватимуть у Луврі восени 2011 року. Згодом дату експозиції перенесли.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути