chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні в столичних школах проведуть Всеукраїнський олімпійський урок

03 вересня 2012 о 13:33

Голова КМДА Олександр Попов підтримав ініціативу Державної служби молоді та спорту України та Національного олімпійського комітету щодо відзначення Дня фізичної культури і спорту та затвердив план заходів. Підписане відповідне розпорядження Київської міської державної адміністрації. Про це УНН повідомили у прес-службі КМДА.

Так, 1 вересня на Хрещатику відбулося спортивно-видовищне свято «Стрибки на майдані», яке й дало початок заходам у рамках Року спорту та Дня фізичної культури і спорту, що триватимуть до 9 вересня.

Із 3 до 9 вересня у загальноосвітніх закладах Києва проведуть Олімпійський урок та урочисті зустрічі з учасниками, переможцями та призерами літніх і зимових Олімпійських, Паралімпійських, Дефлімпійських ігор, із провідними спортсменами, тренерами, ветеранами фізкультури та спорту.

8 вересня відбудеться фінал Всеукраїнської велоестафети «Спорт для всіх – єднає Україну!». Цього ж дня на вул. Хрещатик (від Бессарабської площі до вул. Прорізної) пройде Всеукраїнський олімпійський урок.

Крім того, з 3 до 9 вересня на спортивних майданчиках, стадіонах та спорудах Києва проводитимуться різноманітні спортивно-масові заходи.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути