chrome firefox opera safari iexplorer

«Ніч у Львові»: У дворику Ратуші «оживуть» скульптури Пінзеля

30 жовтня 2012 о 14:55

16 листопада втретє стартує акція «Ніч у Львові». Це понад 100 безкоштовних нічних екскурсій, мистецьких перформансів, театралізованих дійств та багатьох інших атракцій.

Цього разу відвідувачі відкриють для себе відомі місця Львова з невідомих ракурсів, пише Zaxid.net.

Львівська Ратуша – один з найпопулярніших туристичних об’єктів міста. Під час «Ночі у Львові» тут на відвідувачів чекають безліч приємних сюрпризів та захопливих вражень, повідомляють у прес-службі Львівської міської ради.

«У Ратуші «Ніч у Львові» пройде по-особливому. Цього разу ми проводитимемо не лише підйоми на вежу, а й театралізовані проходи по підвалах. Відвідувачі побачать замкові склепіння Ратуші під супровід оригінальних середньовічних музичних інструментів. Пануватиме містична, таємнича атмосфера.

Львів’яни і гості міста матимуть нагоду зустріти у підвалах Ратуші її привидів. Прогулянка завершуватиметься у внутрішньому дворику, де відбуватиметься вогняна середньовічна інсталяція з оживанням скульптур Пінзеля за участю акторів театру «Воскресіння».

Відвідувачі відкриють для себе Ратушу ХVI століття. Як відомо, її будівля неодноразово горіла, але підвали збереглися і залишилися у первозданному вигляді. «Ніч у Львові» вперше відкриє таємниці легендарної Ратуші у такому ракурсі. Більше нічого не розкажу. Приходьте і неодмінно все побачите самі», – зазначає директор Львівського драматичного театру «Воскресіння» Ярослав Федоришин.

У четвер, 1 листопада відкриється реєстрація відвідувачів на сайті lviv.travel. Охочі зможуть скласти індивідуальну програму екскурсій та обрати атракції на власний смак.

Відвідини заходів у п’ятницю, 16 листопада, є безкоштовними. На суботу і неділю кожен учасник проекту встановлює акційну вартість.

Нагадаємо, Акцію «Ніч у Львові» проводять традиційно двічі на рік — у липні та листопаді. У липні 2012 року відбулося 100 екскурсій у 15 екскурсійних об’єктах. Тоді «Ніч у Львові» відвідали понад 6 тис. осіб.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути