chrome firefox opera safari iexplorer

Податок на дощ у Києві сплачуватимуть лише юридичні особи

24 жовтня 2012 о 09:07

Податок на дощ, яким учора налякали киян, сплачуватимуть лише юридичні особи. Про це повідомив заступник голови міської адміністрації Олександр Мазурчак. Він заспокоїв киян та попросив не переживати.

За його словами, тільки підприємствам буде виставлятися плата за очищення заасфальтованої території, повідомляє газета «Сегодня». Мазурчак пояснив, що в кожного підприємця є своя територія, яка забруднюється в процесі експлуатації олією, бензином від машин, брудною водою після дощу, тому її необхідно очищувати. Вартість такої послуги залежатиме від метражу території, що належить юридичній особі. Інші міські служби підтвердили слова чиновника.

До того ж уточнили, що зараз йдеться вже про втілення ідеї в життя, яка допоможе врятувати Дніпро від забруднення, тому що на папері такі правила були затверджені Київрадою ще кілька років назад.

Нагадаємо, вчора, 23 жовтня, стало відомо, що в Києві готують до виконання розпорядження влади — запровадити податок на збір і очищення стоків із даху. Кошти спрямують на модернізацію та розбудову дощової каналізації.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути