chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відкрили алею-музей військової техніки

06 листопада 2012 о 13:06

У парку культури й відпочинку «Перемога», що в Дніпровському районі столиці, відкрили алею-музей військової техніки. Новостворений музей під відкритим небом сьогодні відвідав голова КМДА Олександр Попов. Про це УННповідомили у прес-службі КМДА.

Там очільник держадміністрації поклав квіти до Кургану безсмертя, пам’ятнику Матері-вдові а також поспілкувався з активістами районної ветеранської організації.

На спеціально обладнаному майданчику встановлено зразки сучасної техніки та озброєння: танк «Т-64», броньовану ремонтно-експлуатаційну машину (БРЕМ-1), гаубицю «Д-30» та 76-мм протитанкову гармату «ЗИС-3». Усі ці експонати пройшли демілітаризацію на підприємствах Міністерства оборони України, де їх підготували до експлуатації в умовах музею під відкритим небом.

В адміністрації району розповіли, що алея-музей військової техніки є елементом єдиної архітектурної композиції парку культури й відпочинку «Перемога». Роботи з його створення розпочались цього року під час виконання другої черги реконструкції парку – як позитивна відповідь на численні звернення представників районних ветеранських організацій та киян. Спочатку на відведеному майданчику, що знаходиться в кінці центральної паркової алеї, було зроблене спеціальне бетонне покриття, яке має витримати 36-тонну вагу «шістдесятчетвірки», 40-тонну БРЕМ, 3-тонну гаубицю та 1,5-тонну гармату. Після цього площадка була вкладена плиткою (фемами). Минулого тижня сюди завезли демілітаризовані на одному з оборонних підприємств експонати.

Відтепер архітектурний ансамбль парку, окрім цього музею, включає «Курган Безсмерття», скульптурні композиції «Жінці у Великій Вітчизняній війні» та «Матері-вдові», а також алею прикордонників.

Роботи із реконструкції та благоустрою парку «Перемога» триватимуть й наступного року.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути