chrome firefox opera safari iexplorer

В Італії презентували книги про Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого

10 грудня 2012 о 11:50

У Римі 8 грудня в Соборі Святої Софії та 9 грудня в Українській парафії Свв. Сергія і Вакха презентували книги-альбоми «Собор Святої Софії в Римі» та «Патріярх Йосиф Сліпий і Мистецтво». 

Нагадаємо, 13–14 жовтня цього року відбулася Всенародна проща українців до Риму та благословення і відкриття відновленого Собору святої Софії. З нагоди цієї урочистої події у видавництві «Оранта Арт Бук» у Києві вийшли друком дві багатоілюстровані книги за авторською редакцією професора Олега Сидора: «Собор Святої Софії в Римі» та «Патріярх Йосиф Сліпий і Мистецтво».

Книга-альбом «Собор Святої Софії в Римі» зібрала у собі перелік кольорових репродукцій-мозаїк, історії будівництва та оздоблення храму, його мистецький образ, панорами, фото архітектурно-мистецького ансамблю собору.

Книга «Патріярх Йосиф Сліпий і Мистецтво» висвітлює важливу роль Патріарха Йосифа Сліпого в українському культурно-мистецькому житті у Львові та Римі, містить зібрання двох важливих мистецьких колекцій, історичні хроніки та фото з життя патріарха, додатки з листування, великі репродукції ікон, іконостасів, каплиць тощо, пише РІСУ.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути