chrome firefox opera safari iexplorer

На столичній Пейзажці відкрився "Дитячий арт-парк «Пейзажка: два світи»

15 січня 2013 о 09:00

14 січня на Пейзажній алеї відкрився новий арт-об’єкт – "Дитячий арт-парк «Пейзажка: два світи».

Про це повідомляє кореспондент «Української правди».

Новий майданчик авторства Федора Баландіна і Костянтина Скритуцького покликаний не лише розважати, а й розвивати.

На відкриття майданчику прийшло столичне керівництво, до чого працівники місцевого ЖЕку готувалися цілих три дні, прибираючи сніг і лід.

Як повідомив «Українській правді» Юрій Чічак, на частині алеї, протяжністю в 150-200 метрів трудилися «добрий десяток людей з лопатами, трактори, КАМАЗи і ЗІЛи. Сніг прибрали, щедро насипали солі і піску».

Крім того, керівництво ЖЕКу ще в суботу почало розганяти автомобілістів, що мешкають у навколишніх будинках, щоб не псували відеокартинку припаркованими автомобілями, коли зніматимуть чиновників.

"Заїжджаю (у суботу) у свій двір, паркуюся в ряді машин. Підходить заступник директора ЖЕКу і з'ясовує, чому я сюди приїхав, потім в приказному тоні: «В Понеділок до 9.00, щоб машину забрали»! На моє запитання: «У чому справа?», відповідає: «А що, ви думаєте ми тут так поприбирали, щоб ви машини ставили!», — обурився столичний мешканець.

Як повідомляє прес-служба мерії, на території арт-парку в ігровій алегоричній формі дітям показане ставлення громадян до сплати податків.

«Тож педагоги й батьки матимуть змогу в такій цікавій формі пояснити малечі основи побудови цивілізованої економіки», — відзначили в КМДА.

 

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути