chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні в Україні стартують Вечори французького кіно

24 січня 2013 о 15:17

Сьогодні, 24 січня в Україні розпочинається фестиваль Вечори французького кіно — щорічна колекція найгучніших французьких кінопрем'єр року, яка буде показана в кінотеатрах найбільших міст країни.

24 січня фестиваль відкриється у Києві (кінотеатр Київ) і в Одесі (кінтеатр Батьківщина) показом вінтажної французької комедії Кохання на кінчиках пальців - історією з життя провінційної Франції середини ХХ століття, коли мода і міське життя були особливо яскравими і барвистими. Молодий режисер Режі Ронсар для свого дебютного фільму зміг залучити зоряну команду — акторів Ромена Дюрі і Береніс Бежо, а також оператора Гійома Шиффмана, що отримав за свою роботу над фільмом Артист номінацію на премію Оскар, повідомили Корреспондент.net у компанії Артхаус Трафік.

Крім того, у програмі 8-го фестивалю Вечори французького кіно із Citroen — ще 4 французькі прем'єри. Шорох кубиків льоду - фільм культового і легендарного режисера і письменника Бертрана Бліє, чорна комедія з головним французьким актором останнього року Жаном Дюжарденом (Артист) в ролі талановитого алкоголіка із галюцинаціями.

Любовна комедія Психи, головну роль в якій зіграв французький актор Ерік Елмонсіно — найкращий «кіноекранний Серж Генсбур» на думку багатьох критиків, зірка фільму Генсбур. Кохання хулігана.

Драма Рай чудовиськ - це незвичайна і складна сімейна історія, розказана дітьми.

Завершує програму Велика вечірка - комедія в стилі панк, де можна помилуватися відомим французьким комедійним актором Бенуа Пульвордом в образі запеклого анархіста середніх років, що бунтує проти побутового капіталізму.

Фільми демонструватимуться французькою мовою з українськими субтитрами.

У січні 2012 року фестиваль Вечори французького кіно пройде вже 8-й раз.

ДАТИ СТАРТУ ПРОЕКТУ В ІНШИХ МІСТАХ

Київ, Одеса — з 24 січня

Дніпропетровськ, Харків — з 31 січня

Львів — з 1 лютого

Чернівці — з 7 лютого

Донецьк — з 21 лютого

Вінниця — з 22 лютого

Запоріжжя — з 7 березня

11 травня

Інші дати
11 травня відзначають:
  • Всесвітній день мігруючих птахів.
  • Міжнародний день астрономії.
Розгорнути
Народився Володимир Огієвський
(1890, с. Крапивна, Росія - 1979) - український вчений в галузі радіотехніки. Під його керівництвом створено першу в Україні радіомовну станцію.
Розгорнути
Народився Григорій Гельфандбейн
(1908, м. Херсон - 1993) – український літературний критик, публіцист, дослідник української літератури та театру. Автор книги "Молода поезія", біографічних нарисів про українських артистів "Д. І. Антонович", "І. О. Мар’яненко".
Ну що б, здавалося, слова... Слова та голос — більш нічого. А серце б’ється — ожива, Як їх почує!.. Знать, од Бога І голос той, і ті слова Ідуть меж люди! . . . . . . . . (Тарас Шевченко)
Розгорнути