chrome firefox opera safari iexplorer

Українці через комп'ютерний синдром втрачають зір

08 січня 2013 о 09:40

Гострий зір українців втрачається через постійну роботу за комп'ютером на роботі і вдома.

Як йдеться в сюжеті ТСН, від постійного пересихання очей перед монітором мешканці України хворіють на так званий комп'ютерний синдром. Щоб його набути, достатньо проводити понад дві години на день за робочим комп'ютером чи за домашнім.

Сухість, свербіж та почервоніння очей – перші симптоми синдрому. А далі — погіршення зору.

«В мене постійно червоніють очі, починаючи з обіду і до кінця дня вони можуть бути такі, як у вампіра», каже графічний дизайнер Олексій, який просиджує за комп'ютером щонайменше 8 годин на день.

Лікарі дослідили, що перед монітором користувачі кліпають очима у 12 разів менше, аніж потрібно. Тому й виникає сухість ока, яка переростає у синдром.

Таким як Олексій рятуватися доведеться штучними сльозами. А від перевтоми м'язів втрачається і гострота зору.

За світовою статистикою, комп'ютерний синдром мають 80% користувачів ПК. Нині його зарахували до хвороб.

Аби запобігти його виникненню лікарі радять робити 5-хвилинну перерву хоча б щогодини та закривати очі.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути