chrome firefox opera safari iexplorer

Українці вже готові вийти на вулиці з акціями протесту

02 січня 2013 о 17:27

40% українців вважають, що у разі значного погіршення умов життя слід виходити на вулицю з протестом. При цьому готовність брати участь в акціях протесту у разі порушення їхніх прав та інтересів висловили 35% населення України. Про це свідчать результати соцопитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» спільно з соціологічною службою Центру ім.Разумкова.

Зокрема, вважають, що краще терпіти матеріальні труднощі заради збереження в країні порядку, миру та спокою 40% населення, і майже стільки ж — 42% — впевнені, що у разі значного погіршення умов життя слід виходити на вулицю з протестом. Важко було відповісти 17,5% українців.

Особисто брати участь у протестах висловили готовність 35% населення, не готові до цього 51%. Важко відповісти — 13,5%.

Порівняно із серпнем цього року зафіксований спад протестних настроїв: тоді були впевнені у необхідності протестувати 52% населення. А особисту готовність виходити з протестом на вулицю висловили 40%.

Загальнонаціональне опитування  провели  Фонд  «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва разом із соціологічною службою Центру Разумкова з 21 по 24 грудня 2012 року.

Було опитано 2009  респондентів віком від 18 років у всіх областях України, Києві та АР Крим за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Для порівняння наводяться дані дослідження, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва разом із соціологічною службою Центру Разумкова з 10 по 15 серпня 2012 року.

Розділи: Суспільство

8 травня

Інші дати
Микола Козловський
1921 –  український майстер фотографічних справ. Лауреат Шевченківської премії за фотоальбом «Києве мій».  
Розгорнути
Народився Данило Лідер
(1917, с. Вікторівка, Росія - 2002) - художник театру, педагог. Народний художник України. Серед найвідоміших робіт: оформлення вистав "Ярослав Мудрий" І. Кочерги, "Король Лір" В. Шекспіра, "Дядя Ваня" А. Чехова, "Візит старої дами" Ф. Дюрренматта, "Тев'є-Тевель" за Шолом Алейхемом.
Розгорнути
Народилася Надія Кибальчич
(1878, с. Ясногород Житомирської обл. - 1914) - українська письменниця, перекладачка. Автор книжок "Поезії", "Дитячі оповідання", "Малий Ніно", "Спогади кота Сивка" та ін.
Розгорнути
Народився Василь Вовк-Карачевський
(1834, с. Дуболучівка Чернігівської обл. - 1893) - український громадсько-культурний діяч, публіцист, перекладач, Автор публіцистичних сатей, історичних досліджень ("Канів і його коротка історія"), перекладів праць М. Костомарова, М. Дашкевича, В. Антоновича.
Розгорнути