chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні — один з найвищих показників смертності у світі

16 січня 2013 о 15:06

В десятці держав з найвищою смертністю населення Україна стала восьмою. Про це йдеться в спеціальній доповіді Центрального розвідувального управління США під назвою «Міжнародна книга фактів», копію якої має в своєму розпорядженні «Голос.UA».

Згідно з офіційною інформацією, основним критерієм для розрахунків є кількість смертних випадків, викликаних загальною бідністю, криміногенною ситуацією і поганою якістю медичного обслуговування. За даними ЦРУ, кількість смертей на 1000 населення в Україні становить 15 осіб.

З європейських держав в «чорній десятці» опинилася лише Болгарія (14 осіб на 1000 населення). Решта всіх країн списку представлена африканськими державами і Афганістаном. Лідирує за вищепереліченими показниками ЮАР (17 осіб на 1000 населення).

За словами експертів, на загальні показники також впливає смертність громадян у віці від 65 років і летальні результати в результаті нещасних випадків. Головною рекомендацією авторів доповіді для учасників рейтингу є зміна демографічній стратегії.

Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути