chrome firefox opera safari iexplorer

Діячі циркового мистецтва відтепер отримуватимуть грант Президента України

13 листопада 2013 о 11:55

За ініціативою Міністерства культури внесено зміни до Указу Президента «Про державну підтримку культури і мистецтва в Україні» (від 20 жовтня 1998 року № 1152).

Раніше гранти Президента України надавалися молодим діячам у галузі театрального, музичного, образотворчого мистецтва та кінематографії, а також молодим письменникам і майстрам народного мистецтва для створення і реалізації творчих проектів.

Загальний розмір коштів на виплату грантів становить 1 млн грн у межах коштів, передбачених державним бюджетом Міністерству культури України.

Грант Президента України молодим діячам в галузі циркового мистецтва засновано 31 жовтня 2013 року Указом Президента України № 602 «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких указів Президента України».

Грант Президента України є найпрестижнішою формою державної фінансової підтримки молодих митців.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути