chrome firefox opera safari iexplorer

Майдан: в загони самооборони записалися більше 4 тисяч людей

13 грудня 2013 о 13:06

У загони самооборони Майдану вже записалися понад 4000 осіб. Про це в Штабі національного опору повідомив керівник комендатури загонів самооборони, що базується в столичному Будинку архітектора, Андрій Левус.

За його словами, члени загонів самооборони отримують відповідний інструктаж, зокрема, з безпеки і по наданню першої медичної допомоги.

Крім того, зазначив Левус, вже завтра буде представлена ​​Служба охорони журналістів.

«Кожен журналіст в разі потреби зможе звернутися на гарячу лінію і попросити про допомогу. Ми будемо надавати по 5-10 хлопців, які будуть вас захищати в разі силових акцій», — цитує активіста прес-служба Батьківщини.

Левус додав, що комендатура загонів самооборони знаходиться в Будинку архітектора, з керівництвом якого підписано договір оренди.

«Ніякого силового захоплення будівлі не відбувалося», — підкреслив він.

Також, за його словами, ліворуч від сцени Майдану встановлено намет, де цілодобово відбувається прийом усіх бажаючих записатися в загони самооборони.

Нагадаємо, опозиція оголосила про проведення 15 грудня народні віче на Майдані. Регіонали одночасно збираються провести альтернативний мітинг на Європейській площі.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути