chrome firefox opera safari iexplorer

Волонтери запустили сайт «Світова преса про Україну та #Євромайдан»

30 грудня 2013 о 15:16

З ініціативи кількох журналістів Романа Вібрановського,Тараса Кузьмова та перекладача Олени Болтушкіної запущено сайт «Світова преса про Україну та #Євромайдан», на якому публікуються переклади аналітичних матеріалів та різні точки зору про події в Україні.

«На цьому сайті волонтери перекладають аналітичні публікації закордонних видань про стосунки ЄС — Україна — Росія та події навколо Євромайдану. Тут — точки зору ззовні на те, що відбувається. Вони вкрай важливі для читачів, які самостійно аналізують події. Ідея — ГО «Хартія-4» та Комісії з журналістської етики. Реалізація сайту та всі переклади здійснюються волонтерами, передрук у ЗМІ вітається та заохочується. Усіх, хто готовий долучитися до перекладу публікацій, ласкаво просимо», — йдеться на сайті.

Усіх бажаючих долучитися до перекладу запрошують повідомити про це на сторінці проекту у Facebook або на пошту info@charter4.org .

«Тут — точка зору Бжезінського, що ця революція матиме вирішальний вплив на Росію; точки зору аналітиків про те, що насправді ніхто ще нікого не купив, а лише законсервував кризу; аргументація того, чому в очах світу Янукович перестав бути легітимно обраним; обурення американських аналітиків мовчанкою Обами і т.д. Чтиво вкрай корисне та цікаве — переклади роблять волонтери, за що їм окрема вдячність. Проект повністю самоорганізаційний, розміщувати рекламу та «монетизуватися» не буде», — пише Роман Вібрановській на своїй сторінці у Facebook.

На сайті наразі є кілька рубрик «Громадянське суспільство», «Економіка» і «Політика», викладаються також оригінали публікацій, що перекладаються.

За словами Романа Вібрановського, сайт існуватиме до того часу, поки буде цікаво читача

Розділи: Суспільство

11 травня

Інші дати
11 травня відзначають:
  • Всесвітній день мігруючих птахів.
  • Міжнародний день астрономії.
Розгорнути
Народився Володимир Огієвський
(1890, с. Крапивна, Росія - 1979) - український вчений в галузі радіотехніки. Під його керівництвом створено першу в Україні радіомовну станцію.
Розгорнути
Народився Григорій Гельфандбейн
(1908, м. Херсон - 1993) – український літературний критик, публіцист, дослідник української літератури та театру. Автор книги "Молода поезія", біографічних нарисів про українських артистів "Д. І. Антонович", "І. О. Мар’яненко".
Ну що б, здавалося, слова... Слова та голос — більш нічого. А серце б’ється — ожива, Як їх почує!.. Знать, од Бога І голос той, і ті слова Ідуть меж люди! . . . . . . . . (Тарас Шевченко)
Розгорнути