chrome firefox opera safari iexplorer

Будуть амністовані ті, хто не скоював тяжких злочинів, — Янукович

24 січня 2014 о 18:21

Президент України Віктор Янукович пообіцяв амністувати всіх затриманих учасників акцій протесту в центрі Києва, якщо вони не скоювали тяжких злочинів.

«Ми вчора домовилися, що після прийняття Верховною Радою закону про амністію ці люди, які були затримані, ... але не скоювали тяжких злочинів, вони всі будуть амністовані. Крім тих, хто здійснював тяжкі злочини», — сказав Янукович під час зустрічі з главами церков і релігійних організацій в п'ятницю в Києві.

Також він заявив, що склад Кабінету міністрів уряду буде переформатований. За словами Януковича, змін в уряді слід чекати уже у вівторок, на позачерговому засіданні Верховної Ради.

«Ми на цій сесії приймемо рішення. Президент підпише указ, і ми переформатуємо уряд, щоб знайти оптимальний варіант професійного складу уряду, який би працював на українську державу» — сказав Янукович.

Як відомо, позачергове засідання Ради призначене у четвер спікером парламенту Володимиром Рибаком на вівторок, 28 січня.

Щодо скандальних законів, ухвалених 16 січня, Віктор Янукович завірив, що в ці закони будуть внесені зміни.

«Наші експерти відпрацюють ці питання й разом з опозицією підготуємо компромісні рышення… Ми проголосуємо зміни до цих законів і знімемо ці питання» – сказав він на зустрічі із главами церков і релігійних організацій у п'ятницю.

Президент підкреслив, що над змінами в закони працюють експерти.

«... Ми спільно з опозицією виходимо в парламент і голосуємо», — пояснив Янукович.

Як відомо, 16 січня ВР протиснула голосування за бюджет, а потім руками проголосувала кілька законів, які обмежують права громадян.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути