chrome firefox opera safari iexplorer

Нардеп розповів, які підрозділи “Беркуту”, розстрілювали людей 19-22 лютого

21 березня 2014 о 12:41

Маю достовірні дані про те, що в придушенні акцій протесту з 19 по 22 лютого 2014 року на Майдані та прилеглих до нього вулицях активну участь брали полки міліції громадської безпеки «Беркут» ГУ МВС України в м. Києві, а також спецпідрозділи «Беркуту», відряджені з таких регіонів: Крим, місто Севастополь, Волинська, Вінницька, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська та Чернігівська області. Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук народний депутат Геннадій Москаль.

Під час цих протистоянь людей вбивали й ранили не тільки зі снайперських гвинтівок, а й з автоматів Калашникова, які були на озброєні «Беркуту», а також з іншої вогнепальної, в тому числі гладкоствольної, зброї. Зараз проводиться ідентифікація осіб, у чиїх руках знаходилася ця зброя. Ряд злочинів із використанням вогнепальної зброї може так і залишитися нерозкритим, оскільки велика частина працівників «Беркуту», що брали участь у подіях 19- 22 лютого, втекла, прихопивши з собою зброю, яка сьогодні знаходяться на нелегальному положенні. А утікачів досі ніхто не розшукує, щодо них немає навіть орієнтирів.

Джерело: 7Днів.ua
Розділи: Громадська думка

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути