chrome firefox opera safari iexplorer

Російський ультиматум: українські моряки в Криму сьогодні мають вибирати між зрадою та тюрмою

21 березня 2014 о 10:21

Сьогодні спливає останній день дії російського ультиматуму щодо українських моряків у Криму. Військовослужбовці сьогодні мають вибрати між державною зрадою або російською тюрмою. А тим часом українська влада не дає жодної команди військовим щодо подальших дій.

Чотири українські кораблі, серед яких великий десантний «Костянтин Ольшанський», середній десантний корабель «Кіровоград» та морські тральщики «Черкаси» і «Чернігів» опинились в пастці. Вони не можуть вийти у відкриті води і не мають зв'язку з командуванням на суші.

«Якщо Держдума прийме закон, щоб все тут націоналізувати, то ми підпадаємо під дію кримінального кодексу Російської Федерації і стаємо військовими злочинцями. Якщо ж ми просто здаємо кораблі, то ми за українським законодавством будемо державними зрадниками», – розповів у коментарі Радіо Свобода офіцер одного з кораблів, який з міркувань безпеки побажав залишитись неназваним.

У прес-службі Міноборони також кажуть, що чекають на вказівку згори.

«Керівництво Міністерства оборони підтримує постійний зв'язок, керівництво Генерального штабу підтримує постійний зв'язок з членами екіпажу, їм надаються необхідні речі і харчування – взаємодія налагоджена. Після прийняття необхідних рішень, на рівні керівників держави, збройні сили України виконають поставлені їм завдання», — заявив офіцер прес-служби відомства Максим Праута.

Нагадаємо, що Росія вже захопила українські корвети «Тернопіль» та «Хмельницький». «Тернопіль» не чинив опору – команди від влади не було. А «Хмельницький» росіяни погрожували затопити.

 

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути