chrome firefox opera safari iexplorer

У Слов'янськ вводять війська, у Краматорську триває бій

15 квітня 2014 о 17:48

У місто Слов'янськ, де діють сепаратисти та російські диверсанти, увійшла колона українських військ.

У Слов'янськ входять українські війська / Илья Варламов, Facebook

У Слов'янськ входять українські війська / Илья Варламов, Facebook

Про це повідомила у своєму Twitter журналістка Анна Лазарєва.

«До Слов'янська щойно увійшла колона МВС України: з 500 військових, 20 БТРів, 2 вертольоти, кілька автобусів», — цитує журналістку УП.

Подібну інформацію поширив у своєму Facebook і Ілля Варламов.

У Слов'янську відзначаються перебої з мобільним зв'язком, повідомили в координаційній раді Луганської області.

Тим часом, у Краматорську Донецької області почалася спецоперація українських силовиків в рамках антитерористичних заходів, оголошених українською владою, передає УНН.

«У Краматорську почалася і триває спецоперація, проведена українським силовиками в рамках антитерористичних заходів, оголошених Турчиновим. Збройні сили України надають підтримку в її проведенні. Деталі не розголошуються. Якщо будуть якісь результати, про це буде повідомлено офіційно в СБУ, якщо будуть задіяні ВСУ, то, відповідно, про це повідомлять на сайті Міноборони», — зазначили у військовому відомстві.

БТР на підступах до Слов'янська / Виктор Максимов, vk.com

БТР на підступах до Слов'янська / Виктор Максимов, vk.com

В аеропорту Краматорська триває бій, повідомляє російський «Інтерфакс» інформацію від координатора сил «самооборони» Луганської області Олексія Чміленка по телефону.

«За інформацією, що надходить від козаків, в аеропорту Краматорська перестрілка, йде бій. Чи є загиблі, поки не відомо», — сказав він.

За його даними, на в'їздах в Краматорськ і Слов'янськ відзначається значне накопичення бронетехніки. Озброєні люди, що оточили місто, прибувають.

Як відомо, у вівторок вранці в. о. президента Турчинов заявив, що на півночі Донецької області почалась антитерористична операція.

З 12 квітня збройні російські бойовики почали провокувати зіткнення на сході України і захоплювати адміністративні будівлі.

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути