chrome firefox opera safari iexplorer

Рецепт найсмачніших шоколадних млинців

11 червня 2014 о 16:17
cook.jijour.com
Шоколадні млинці

Коли була масниця, я смажила млинці кожен день на протязі цілого тижня. Причому, весь час придумуючи різні варіанти їх приготування. Ось саме тоді я і приготувала шоколадні млинці. Рецепт шоколадних млинців у мене вийшов випадково. Коли-то я зробила тісто для млинців. Поруч на плиті стояла каструля з молоком, в якій я планувала варити какао. Відкриваю пачку какао, а вона у мене випадково розсипалася в млинцеве тісто. Я спочатку засмутилася, що тісто перевела і доведеться його викинути. А чоловік сказав, щоб я вмешала какао і зробила шоколадні млинці. З тих пір в родині з'явився новий рецепт.

Інгредієнти:

— 1 склянка борошна
— 2 склянки теплого молока
— 1 яйце
— 2 ст.л. рослинної олії
— 3 ст.л. цукру
— один пакетик ваніліну
— щіпка солі
— 2 ст.л. какао

 

Шоколадні млинці В глибоку посуд покладіть: борошно, яйце, рослинне масло, сіль, цукор і ваніль.
Шоколадні млинці Молоко трохи підігрійте і влийте до всіх інгредієнтів. Потім тісто добре вимішайте.
Шоколадні млинці Додайте какао-порошок і знову все добре перемішайте. Якщо використовувати молоко холодним, то какао буде погано втручатися, і можуть залишатися його дрібні грудочки.
Шоколадні млинці Тісто має бути густоти сметани, воно не повинно бути занадто рідким. Тоді воно буде красиво розтікатися по сковороді.
Шоколадні млинці На цьому етапі можна в тісто додати чорний шоколад, натертий на дрібній тертці. Я так раніше робила і було дуже смачно. Сьогодні я приготувала млинці спонтанно, тому не встигла купити плитку шоколаду.
Шоколадні млинці Сковороду змажте маслом і поставити на великий вогонь. Щоб уникнути першого млинця грудкою, налийте на сковороду невелику порцію тіста. Дайте йому ввібрати в себе надлишки жиру, покрутіть його по сковороді, а потім викиньте.
Шоколадні млинці Потім смажте млинці близько 1,5 хвилин на кожній стороні. Якщо будуть виникати проблеми з перевертанням, перевертайте їх дерев'яною лопаткою. Коли млинці будуть готові, можете подавати. Вони повинні вийти з ніжно-шоколадним смаком.
Джерело: Kulinarki.com.ua
Розділи: Суспільство

31 березня

Інші дати
Корній Чуковський (Микола Корнейчуков)
(1882, м. Санкт-Петербург, Росія - 1969) – російський письменник, перекладач і літературознавець українського походження. Перекладач українських поетів (збірка «Молода Україна»), упорядник кількох видань російських перекладів Тараса Шевченка, автор нарису «Шевченко» (1911). Автор славнозвісних творів для дітей «Айболит», «Мойдодир», «Муха-Цокотуха» та ін.
«Поразительнее всего то, что широкие читательские массы России угадывали гениальность Шевченко даже сквозь плохие переводы, даже несмотря на цензурные бреши. Они так жадно хотели узнать, изучить его твор¬чество, в котором чувствовали столько родного, что требовали и требуют все новых изданий его «Кобзаря» в переводе на русский язык.» (Корній Чуковський).
Розгорнути
Народився Микола Міхновський
(1873, с.Турівка Полтавська область – 1924) – український політичний та громадський діяч, правник, публіцист, ідеолог державної самостійності України, автор славнозвісної брошури «Самостійна Україна».
«І нехай кожний з нас пам'ятає, що коли він бореться за народ, то мусить дбати за ввесь народ, щоб цілий народ не загинув через його необачність. Вперед ! Бо нам ні на кого надіятися і нічого озиратися назад». (Микола Міхновський)
Розгорнути

Майбутні події Дивитися всі