chrome firefox opera safari iexplorer

Євросоюз виділив 7,5 млн євро на реконструкцію п'яти прикордонних пунктів пропуску на угорсько-українському кордоні

07 липня 2014 о 15:05

Євросоюз виділив 7,5 млн євро на реконструкцію п'яти прикордонних пунктів пропуску на угорсько-українському кордоні.

Про це у Харкові повідомив Надзвичайний і Повноважний посол Угорщини в Україні Міхаль Баєр, відповідаючи на запитання про плани розширення і модернізації пропускних пунктів на кордоні, передає УНІАН.

«Євросоюз виділив у рамках програми 7,5 млн. євро на модернізацію п'яти КПП на угорсько-українському кордоні і на повну модернізацію, розширення КПП „Берегшурань – Лужанка“. Ми на своєму боці це робимо. За моєю інформацією, на українському боці поки що не працюють», — сказав Баєр.

За його словами, Угорщина наполягає на тому, щоб пункт пропуску «Берегшурань – Лужанка» був відкритий якнайшвидше і для всіх видів транспорту.

Посол додав, що «вже ці гроші на рахунках чопскої митниці, яка відповідає за весь цей проект».

Раніше Міністерство доходів і зборів України в липні 2013 року ініціювало будівництво 10 нових і реконструкцію 5 існуючих пунктів пропуску для міжнародного і міждержавного автомобільного сполучення з метою спрощення процедури пропуску підакцизних товарів за допомогою збільшення кількості пропускних пунктів, через які дозволено товарне ввезення і вивезення.

Заплановано будівництво пунктів пропуску «Вольськ», «Д‘якове», «Дзвінкове», «Косине», «Краковець», «Кельменці», «Д‘яківці», «Красноїльськ», «Порубне», «Рава-Руська». Реконструкція запланована на пунктах пропуску «Лужанка», «Ужгород», «Вилок», «Довжанський», «Устилуг».

Міндоходів оцінило проект будівництва десяти нових пунктів пропуску для автомобільного сполучення в 30 млн. грн, які будуть частково залучені з позабюджетних джерел.

Було підписано два контракти в рамках реалізації програми європейського сусідства і партнерства загальною вартістю 7,7 млн. євро.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути