chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відсвяткують День державного прапора

21 серпня 2014 о 13:10

У столиці 23 серпня Порошенко урочисто підніме український прапор, а Кличко вручить шістнадцятирічним киянам паспорти.

У День державного прапора України, 23 серпня, у столиці відбудуться масові урочистості, повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації (КМДА).

Зокрема, зранку відбудеться церемонія підняття президентом України Петром Порошенком державного прапора. Після цього традиційно на щоглі біля будівлі КМДА за участю мера столиці Віталія Кличка, депутатів Київради нинішнього і попередніх скликань, громадськості піднімуть державний прапор.

Жовто-блакитні знамена також піднімуть в усіх районах міста і на будівлях державних установ. Біля будівлі Київради заплановане урочисте вручення паспортів громадянина України шістнадцятирічним киянам, які досягли успіхів у навчанні, спорті та мистецтві. Крім того, на Хрещатику (біля будівлі Київської міської ради) розгорнуть державний прапор України.

Після завершення офіційних урочистостей на Хрещатику розпочнуться благодійні велосипедні змагання Media Horizon Cup, мета яких — збір коштів для допомоги пораненим солдатам у військовому госпіталі. Змагання відбуватимуться серед велосипедистів-любителів та представників ЗМІ.

Також 23 серпня, у день 25-річчя Балтійського шляху і в День прапора України, о 18:00 на Європейській площі біля Українського дому посольства Литви, Латвії та Естонії організують акцію солідарності — символічний «живий ланцюг».

Як повідомляв Корреспондент.net, у Харкові скасували всі заходи до Дня міста, який відзначається 23 серпня.